Sledujte nás na Facebooku
ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
Miso mugi ječné BIO - Natural 200 g
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Související zboží3
- Miso mugi ječné BIO - Natural 200 gSkladem 3 ks92,00 Kč80,00 Kč bez DPH
Popis produktu
- Barva je u misa spolehlivým indikátorem, jaká chuť vás čeká. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.
- SÓJOVÉ boby bio, ječmen bio, voda, mořská sůl, koji
Alergeny
- SÓJA
Skladování
- Skladujte v suchu. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.
Návod k přípravě
- rozmíchejte v troše vody nebo vývaru a přidejte do pokrmu, dosolujte až po přidání misa
- miso se dá v mnoha případech zaměňovat i se sójovými omáčkami shoyu a tamari
- na dochucení všech možných pokrmů - polévek (včetně vývarových), pomazánek, luštěninových a zeleninových jídel, omáček (i těch smetanových)
- miso se výborně kombinuje s pohankou a také s houbami (přidejte trochu misa na konci dušení, zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku)
- k přípravě salátových dresinků a dipů - kombinujte s kyselou složkou (ocet, citronová šťáva), olejovou složkou (olivový, sezamový nebo jiný olej, sezamová pasta tahini) a sladkou složkou (med, javorový, ječný, agávový nebo jiný sirup), zkuste např. miso-tahini dresink (1-2 lžičky misa, 4 lžíce sezamové pasty tahini, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce jablečného octa, v případě potřeby nařeďte trochou vody)
- miso máslo - smíchejte 4 lžíce biomásla a 1-2 lžíce misa na hladkou směs, výborně se hodí na ještě horký vařený květák, brokolici, chřest nebo fazolové lusky
- glazování - dejte péct do trouby zeleninu lehce pokapanou olivovým olejem (cuketu, mrkev, petržel...), asi v polovině pečení ji vyndejte, potřete směsí misa, olivového oleje a medu nebo javorového sirupu a dopečte
- a samozřejmě miso polévka
Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit.
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 494 kJ / 118 kcal
- Tuky 3,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
- Sacharidy 9,6 g
- z toho cukry 9,5 g
- Bílkoviny 11,4 g
- Sůl 14 g
Země původu
- Japonsko
Související zboží 3
Zboží zařazeno v kategoriích