ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
Sušené aktivní droždí 500 g (min.trvanl. 9/21 1ks)
- Akce

- Popis produktu
- Komentáře 0
- Související zboží1
- Sušené aktivní droždí 500 g (min.trvanl. 9/21 1ks)Na objednávku do 7 dnů559,00 Kč486,09 Kč bez DPH
- Vykouzlíte s ním nadýchaný domácí chléb, křupavé rohlíčky, pletýnky nebo kynutý závin. Oproti klasickému droždí je velice praktické - můžete ho doma mít i několik měsíců a nezkazí se. Bude tak vždy po ruce.
- Sušené droždí se nemusí rozpouštět ve vodě, jednoduše jej jen rozmícháte v mouce.
- Má silné kynoucí účinky a je zkrátka zdravým a bezlepkovým pomocníkem, který vám nesmí při pečení chybět.
- Droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemného prášku.
- 100% aktivní kvasnice
Alergeny
- nejsou známé
Tipy a recepty na použití
- 10 g je tak akorát na 1000 g mouky.
- Rozmíchejte přímo v mouce, nerozpouštějte ve vodě.
Někdo droždí vyřazuje z jídelníčku kvůli obsahu glutamátu sodného. Jak to s ním doopravdy je?
- glutamát se běžně vyskytuje v lidském těle a je mimo jiné důležitý pro správné fungování mozku, jde o kyselinu glutamovou, jednu z běžných aminokyselin, kterou najdete ve všech bílkovinách
- bílkoviny v obilovinách obsahují kolem 40 % kyseliny glutamové
pokud je kyselina glutamová vázaná v bílkovině, chuťově se nijak neprojevuje, nemůžeme ji cítit, chuťové vjemy vyvolá jen tehdy, když je kyselina glutamová volná, tedy uvolněná z bílkoviny
- volnou kyselinu glutamovou najdete např
– ve zralých rajčatech
– ve zrajících potravinách jako je parmezán
– ve fermentovaných potravinách – tempeh, miso pasta, shoyu, tamari
– v hydrolyzovaných bílkovinách – např. při přípravě drožďového extraktu, v biobujonech
– v izolovaném glutamátu – vyrábí se ve formě soli kyseliny glutamové, tedy jako glutamát sodný, vzniká složitými procesy fermentací z kukuřice, řepy apod., jde o bílý prášek využívaný jako intenzivní zvýrazňovač chuti - pro organismus není důležité, jestli se do těla dostane kyselina glutamová vázaná v bílkovině nebo volná
- důležité je nepřijímat izolovaný glutamát (glutamát sodný), který je oddělen od ostatních složek, se kterými se v bílkovinách běžně vyskytuje
PŘIDANÝ GLUTAMÁT SODNÝ JE V BIOPOTRAVINÁCH PŘÍSNĚ ZAKÁZANÝ
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 1534 kJ / 363 kcal
- Tuky 7,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g
- Sacharidy 40,0 g
- z toho cukry <0,50 g
- Bílkoviny 50,0 g
- Sůl 0,5 g
Vyrobeno
- Česká republika