Mořské řasy Kombu 50 g

- Popis produktu
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Mořské řasy Kombu 50 gDoručení do 2 pracovních dnů. 3 ks105,00 Kč91,30 Kč bez DPH
- Kombu patří mezi jedlé řasy oblíbené především ve východní Asii.
- Slovo "kombu" pochází z japonštiny a z Japonska je řasa vyvážena od šedesátých let.
- V tradiční japonské kuchyni se řasa přidává především do polévky, do hrnce s luštěninami nebo se nakládá do sladko-kyselého nálevu.
- Kombu také přidávají japonští kuchaři jako koření do rýže na sushi.
- Mořské řasy jsou kvalitním a nejsnáze využitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin a uhlovodanů. Tělu dodávají potřebné vitamíny a jsou ceněny též pro velký obsah minerálních látek. Používají se do polévek, zeleninových jídel a luštěnin.
- Kombu mořské řasy
Alergeny
- nejsou známé
Využití
- knedlíčková polévka
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
- luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření
Skladování
- Skladujte v uzavřeném obalu.
Návod k přípravě
- Řasu namočíme a vaříme nejméně 60 minut do změknutí, poté přidáváme do polévek atd. Tekutinu z vaření lze použít k přípravě miso polévky. Řasu lze také využít k ochucení pokrmů z luštěnin.
Nutriční hodnoty
- Energetická hodnota 7,1 kJ / 2 kcal
- Tuky 0,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,04 g
- Sacharidy 0,2 g
- z toho cukry <0,1 g
- Bílkoviny <0,1 g
- Sůl 0,02 g
Vyrobeno
- Česká republika
Země původu
- Japonsko