ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
Amaranthová mouka BIO 300 g

- Popis produktu
- Komentáře 0
- Amaranthová mouka BIO 300 gNa objednávku do 7 dnů40,00 Kč34,78 Kč bez DPH
Amarantová vláknina se využívá při léčbě zácpy a je výborná jako prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku. Amarant je vhodný pro malé děti a starší osoby, obsahuje aminokyselinu lyzin, která podporuje tvorbu a regeneraci mozkových buněk. Také velmi pozitivně podporuje látkovou výměnu. Díky obsahu minerálů, vitamínů, nenasycených mastných kyselin je vhodný pro sportovce – podporuje růst svalové hmoty.
Amarantová semena:
Obsahují velké množství hořčíku, vápníku, draslíku a železa.
Vitamín B2, ESemena neobsahují lepek!
Proto je lze bez obav použít pro bezlepkovou dietu.Amarantový tuk:
Je nedílnou součástí semen. Obsahuje především nenasycené mastné kyseliny. Olejová, linolenová, linolová. Další významnou složkou je skvalen, který brání nadbytečné syntéze cholesterolu v organismu. Skvalen je také důležitý antioxidant. Bílkovina amarantu je svou kvalitou podobná bílkovině živočišné, amarant však neobsahuje skrytý tuk, respektive nasycené mastné kyseliny a cholesterol. Proto je vhodný k prevenci aterosklerózy a jiných komplikací. Amarant neobsahuje jednoduché cukry a obsah složených cukrů má výhodný glykemický index. Ten z něj činí potravinu vhodnou pro diabetickou stravu, pro pacienty s cukrovkou a nadváhou. Je vhodný k prevenci zácpy. Dobře váže vodu, proto je ho možné aplikovat při léčbě průjmových a zánětlivých onemocnění střev.Amarantový olej:
Působí proti slabosti, ochablosti a vyčerpání, zmírňuje poruchy koncentrace a paměti, zvyšuje odolnost proti infekcím, urychluje rekonvalescenci, zpomaluje procesy a projevy stárnutí.
- jemně mleté amaranthové zrno
Alergeny
- nejsou známé
Tipy a recepty na použití
Amarantová mouka je vhodná na přípravu chleba, pečiva, koláčů, buchet a dalších potravin.
Je vhodná i pro osoby upřednostňující veganskou či vegetariánskou stravu.
Je ideálním přísunem kvalitní bílkoviny.
Vzhledem k tomu, že amarant neobsahuje lepek je vhodný pro osoby s celiakií, pacienty s potravinovou alergií i pro děti.
Amarantové koláčky:
200 g amarantové mouky
200 g mletých ovesných vloček, nebo ovesné mouky
200 g kvalitního kokosového oleje
200 g rybízové marmelády, (může být i jiná dle chuti)
100 g celozrnné mouky (špaldové nebo jiné)
100 g „cukru“ náhrada za 100 g cukru, stévie, případně med
100 g rozinek (nesířených)
100 g obilných klíčků
300 g dýňového kompotu (nebo jiného, doporučuji dát ho méně, těsto bylo potom moc tekuté)
2 vejce
1 kypřící prášek bez fosfátůPostup přípravy:
Promícháme mouku s klíčky, vločkami, sladidlem a práškem do pečiva. Přidáme změklý tuk, zavařeninu nakrájenou na malé kostičky - nebo rozmixovanou a šťávu z kompotu - přiměřeně dle potřeby, rozinky, vejce. Ze vzniklého těsta si uděláme kuličky, které dáme na plech, kde z nich prsty vytvoříme koláčky, lžičkou do ni uděláme důlek a ten naplníme marmeládou. Pečeme do růžova na 180°C přibližně 20 min.
Dobrou chuť vám přeje Proud zdraví.
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 1543 kJ/368 kcal
- Tuky 4,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g
- Sacharidy 65 g
- z toho cukry 0 g
- Bílkoviny 12 g
- Sůl 0 g
Vyrobeno
- Česká republika