ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
Přepuštěné máslo GHÍ 400 g
- Akce

- Popis produktu
- Komentáře 0
- Přepuštěné máslo GHÍ 400 gSkladem 17 ks128,00 Kč111,30 Kč bez DPH
- GHÍ máslo je podle ájurvédy nejcennějším přírodním tukem. Je to elixír života, který pomáhá při detoxikaci organismu, vhodný je i na kožní problémy a působí jako balzám na nervovou soustavu. Ghí se také skvěle hodí pro použití v kuchyni, svým obsahem vitamínů a dalších užitečných látek předčí veškeré rostlinné oleje.
- Ghí je púvodní název pro přepuštěné nebo-li přečištěné máslo. Jde o čistý máselný tuk vyrobený podle tradiční ájurvédské receptury, připravuje se odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny z běžného másla, které bylo vyrobeno z kravského mléka. Předností Ghí je vysoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů.
- V Indii je ghí známé již 6000 let. Přepuštěné máslo bylo v minulosti běžně užíváno i v českých zemích. Jednou z praktických výhod je skladování při běžných pokojových teplotách, což oceňovali naši předkové. Ghí lze bez problémů skladovat měsíce i roky, čím starší tím lepší.
- Pro použití v kuchyni je vhodnější čerstvé ghí, které není starší než 12 měsíců. Pro masáže a léčebné účely se pak hodí ghí starší více než jeden rok.
Léčebné vlastnosti ghí
- Ghí se díky svému unikátnímu složení vyznačuje celou řadou pozitivních účinků. Obsahuje mnohem více prospěšných látek než kterýkoli rostlinný tuk – vitamíny (včetně vitaminu D), minerály a antioxidanty.
- Váže toxické látky a pomáhá je vylučovat z těla. Ghí posiluje trávicí oheň (agni) a zvyšuje vstřebávání živin z potravy. Pomáhá neutralizovat přebytek žaludečních kyselin a upravuje vnitřní prostředí žaludku. Vyživuje tělesné tkáně. Má blahodárný účinky na mozek a celý nervový systém, podporuje paměť. Zlepšuje pohyblivost kloubů. Má pozitivní vliv na plodnost - zlepšuje kvalitu spermatu i vajíčka.
- Díky svým vlastnostem se ghí běžně používá také pro masáže celého těla. Lokálně můžeme ghí použít jako prostředek pro zlepšení zraku, občas postačí aplikovat malé množství ghí na oční víčka.
- Ghí se také používá k dosažení zdravější a zářivější pleti, nanášením tenké vrstvy na pokožku, nechamé chvíli působit a potom jemně vmasírujeme. Ghí máslo je základem mnoha ájurvédských léků na kožní choroby. Je nejúčinnějším lékem na suchou kůži či rty. V případě mírných popálenin pomáhá předejít vzniku puchýřů a jizev. Na popálené místo je potřeba ghí aplikovat co nejdříve. Hojivé vlastnosti se zvyšují s jeho stářím.
- Ghí je velmi vhodný nosič účinných látek obsažených v léčivých rostlinách. Proto se v ájurvédě mnoho léčiv připravuje vařením bylin v ghí (šatavari, brahmi, triphala aj.).
- Je vhodnou alternativou pro pacienty trpící laktózovou intolerancí.
- 99,3 % mléčný tuk, max. 0,5 % voda.
Alergeny
- nejsou známé
Tipy a recepty na použití
čína, karí a jiná asijská jídla
pečená zelenina a brambory
sušenky či cookies
křehké těsto na quiche i sladké koláče – 200 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g GHI másla a 50 ml vody
listové těsto
smažení palačinek a lívanců
„sušenkový“ základ na cheesecake – umixujte 100 g ovesných vloček, 100 g ořechů, 50 g GHI másla a 4 lžíce agávového sirupu
karobové bonbony, krambl, granola, rychlé vánoční cukroví
domácí karobela
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 3677kJ / 894kcal
- Tuky 99,30 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 59,58 g
- Sacharidy 0,10 g
- z toho cukry 0,10 g
- Bílkoviny 0,10 g
- Sůl 0 g
Vyrobeno
- Česká republika