Prášek z nepraženého kakaa BIO bio*nebio 150 g

- Popis produktu
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Související zboží2
- Prášek z nepraženého kakaa BIO bio*nebio 150 gDoručení do 2 pracovních dnů. 2 ks81,00 Kč70,43 Kč bez DPH
- Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů.
- Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád.
- Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Ten používáme stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně.
- Prášek z nepražených bio kakaových bobů se sníženým obsahem tuku. Obsah kakaového másla nejméně 10 %.
Alergeny
- Nejsou známé.
Využití
- Dezerty - Kakaový prášek si můžete nasypat třeba na ovocný salát nebo pohár.
- Pečení - Kakaový prášek vmíchejte do těsta na bábovku nebo sušenky, z Kakaového prášku si také můžete upéct moderní brownies.
- Zmrzlina - Kakaový prášek udělá z vaší domácí zmrzliny delikatesu, stačí ho při výrobě zamíchat do smetany.
- Snídaně - Kakaovým práškem obohatíte svou kaši i sypké müsli.
- Raw vegan kakao: 80 g mandlí zalijeme teplou vodou a necháme stát přes noc. Ráno slijeme, propláchneme, přidáme několik kapek panenského oleje, zalijeme 300 ml teplé vody a důkladně promixujeme. Poté přecedíme přes plátýnko, přidáme 3 lžičky nepraženého kakaa, špetku mořské soli, dle chuti sirup z agáve a našleháme.
Návod k přípravě
- Vhodné k přípravě nápoje, na vaření nebo pečení.
- Kakaový prášek rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo rýžovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení.
- Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 1409 kJ / 339 kcal
- Tuky 11 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 6,90 g
- Sacharidy 14,5 g
- z toho cukry 0,3 g
- Vláknina 34,7
- Bílkoviny 28,1 g
- Sůl < 0,1 g
- Vápník 131 mg (16 % RHP)
- Železo 30 mg (214 % RHP)
- Hořčík 600 mg (160 % RHP)
- Draslík 2264 mg (113 % RHP)
RHP - referenční hodnota příjmu (dříve označována jako doporučená denní dávka)
Vyrobeno
- Česká republika
Země původu
- Ekvádor
granko nápoj kakao horká čokoláda