Sledujte nás na Facebooku
ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
Amaranthové těstoviny nudličky 300 g
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Amaranthové těstoviny nudličky 300 gNa objednávku do 7 dnů15,00 Kč13,04 Kč bez DPH
Popis produktu
Tipy a recepty
- s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
- na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
- zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
- salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany
- PŠENIČNÁ mouka, amarantová mouka 10%, kurkuma
Alergeny
- LEPEK
Zajímavost
- Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilné trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
- Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Návod k přípravě
- těstoviny vařte do měkka 5–8 minut v osolené vodě
- těstoviny při vaření občas promíchejte
- sceďte, propláchněte studenou vodou a promíchejte s trochou kvalitního oleje
- těstoviny pak zůstanou kypré
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 1465 kJ / 350 kcal
- Tuky 1,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
- Sacharidy 73,3 g
- z toho cukry 0,9 g
- Bílkoviny 10,4 g
- Sůl 0 g
Vyrobeno
- Česká republika
Zboží zařazeno v kategoriích