Sledujte nás na Facebooku
ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
- Úvod
- Potraviny
- Ochucovadla a sladidla
- Ochucovadla
- Shoyu, miso, tamari, umeboshi
- Tamari sójová omáčka 200 ml
Tamari sójová omáčka 200 ml
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Související zboží3
- Tamari sójová omáčka 200 mlSkladem 3 ks69,90 Kč60,78 Kč bez DPH
Popis produktu
- Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejným, levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
- Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
- SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae. Může obsahovat stopy lepku.
Alergeny
- SÓJA
Rozdíl mezi shoyu a tamari
- Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Skladování
- Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Návod k přípravě
- Do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 300 kJ / 71 kcal
- Tuky 0,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 8,7 g
- z toho cukry 2,0 g
- Bílkoviny 8,3 g
- Sůl 13,5 g
Země původu
- Japonsko
Související zboží 3
92,00 Kč
80,00 Kč
bez DPH
92,00 Kč
80,00 Kč
bez DPH
Na objednávku do 7 dnů
Zboží zařazeno v kategoriích