ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
Špaldovo - pohankové těstoviny BIO - mušle 300 g

- Popis produktu
- Komentáře 0
- Špaldovo - pohankové těstoviny BIO - mušle 300 gSkladem 16 ks26,00 Kč22,61 Kč bez DPH
s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany
- bio celozrnná ŠPALDOVÁ mouka, bio pohanková mouka
Alergeny
- LEPEK
Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes.
Špalda je velmi starý, zatím nešlechtěný, druh rozpadavé pšenice a pěstuje se v mnoha zemích světa. V průběhu 19. století její obliba poněkud poklesla, ale nyní se vrací do našich jídelníčků jako zdravé jídlo. Starší odrůdy obilnin, jako je například špalda, jsou považovány za zdravější a výživnější než nové, moderní, geneticky upravené odrůdy. Špalda je druh obilniny, který je velmi blízkým příbuzným pšenice. Její odborný název zní Triticum spelta. Špalda je považována za zvláštní druh pšenice. Ostatní tradiční odrůdy pšenice jsou pšenice jednozrnka, pšenice khorasan (kamut) a pšenice semi-dwarf. Protože špalda a pšenice jsou velmi blízcí příbuzní mají velmi podobný nutriční profil a obsahují lepek. Proto lidé na bezlepkové dietě nesmí jíst ani špaldu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Návod k přípravě
- Těstoviny vaříme v osolené vodě 9 min. Přidáme-li trochu oleje, těstoviny zůstanou kypré. Uvařené těstoviny scedíme.
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 1513 kJ / 362 kcal
- Tuky 1,07 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 75,03 g
- z toho cukry 0 g
- Bílkoviny 9,8 g
- Sůl 0 g
Vyrobeno
- Česká republika