Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
8:00 - 16:30
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
  1. Úvod
  2. Blog
  3. O potravinách
  4. Překyselení organismu, co ho způsobuje a jak ho odstranit
21.05.2019
O potravinách

Překyselení organismu, co ho způsobuje a jak ho odstranit

Problém dnešní doby

Každý, kdo se v dnešní době stravuje běžně dostupným způsobem, je s největší pravděpodobností překyselený. Extrémní překyselení způsobují především výrobky z bílé mouky, bílého cukru (všechny slazené potraviny a limonády), alkoholu, uzenin, masa, vajec, mléka a černé kávy (zejména rozpustné).

Dalším nebezpečným překyselovacím faktorem je, že většina komerčních potravin obsahuje chemické, konzervační, ochucující a obarvující látky, takzvaná éčka, která sama o sobě rovněž působí silným překyselujícím způsobem. Genetické modifikace potravin, za účelem vyšších výnosů a rezistence na herbicidní postřiky, způsobují změny v DNA potravin. Tyto změny mají neblahý vliv, který se podepisuje na stavu našich buněk.

A také nesmíme zapomenout na skupinu chemických látek, které se dostávají do potravin a následně do těla prostřednictvím postřiků a hnojiv, léků, fosfátů, pracích prášků, chemie vypouštěné z továren a další. Tyto látky se dostávají do vody, ze které se nedají odstranit běžným způsobem v čistírnách odpadních vod. Touto vodou se nejen zalévá, ale teče nám i doma z kohoutků. Tu pijeme, umýváme se jí a tak se nám do těla dostává další nemalé množství jedů překyselující organismus.

Další opomíjenou skupinou jsou drogistické výrobky, které obsahují nepřeberné množství látek vyráběných z ropy. Namátkou uvádím zubní pasty. Tyto obsahují nebezpečný fluor a bělící látky. Fluor se začal používat v první světové válce jako chemická bojová látka. Poté se dostal do drogistických výrobků. Tyto všechny látky se nám hromadí v kapilárním systému, lymfatickém systému, v mezibuněčném prostoru a zejména v tukových buňkách, které na tyto látky působí jako super lepidlo.

Poslední skupinou zatěžující naše tělo jsou záření, wifi, telefony, televize, mikrovlny, stres, domněnky, pomluvy, strach a další zdánlivě bezproblémové podněty. Tyto nežádoucí vlivy se také nemalou měrou podílejí na rozlaďování našeho organismu, který tak nedokáže být v rovnováze.

Člověk je sestaven z fyzického těla, bioenergie a éterické duše. Tyto výše zmíněné skutečnosti mají neblahý vliv na harmonii celé bytosti, a proto jsou naše těla nemocná. Odstraněním těchto příčin odstraníte i všechny nemoci, které vznikají z těchto nežádoucích vlivů.

Dále si řekneme co dělat, abychom si to naše tělo nedevastovali. Základem je vyhnout se konvenčním potravinám. To jsou všechny potraviny, které nalezneme v supermarketech. Jsou to velice sofistikovaně chemicky napuštěné masy a různě zpracované hmoty, které se tváří jako krásné a chutné jídlo. V podstatě převážná většina z nich obsahuje bojové chemické látky z dob studené války. Používají se ke skladování a prodlužování trvanlivosti, k dochucování a oslazení těchto pokrmů. Dnes deklarované jako neškodné konzervanty, ale opak je pravdou. Takto ošetřené potraviny jsou v podstatě otrávené a tím tráví i nás. V konečném důsledku způsobují drtivou většinu civilizačních chorob, samozřejmě v kombinaci s dalšími látkami, jako chemické postřiky rostlin, hnojiva, hormony, toxiny a jiné. V různých koncentracích se ukládají v těle, kde jednoho dne dosáhnou kritické úrovně. A pak se ptáme proč? Proč nás bolí nateklá noha, padají vlasy, bolí záda, proč člověk, co žije a stravuje se zdravě, dostal infarkt, rakovinu, Alzheimerovu chorobu a spoustu dalších? Odpověď je zřejmá, protože jíme otrávené potraviny. Jedy jsou téměř všude!

 

Skladba jídelníčku

Vyvarujte se výše zmíněným potravinám a zejména nebezpečným chemikáliím v nich obsažených, čtěte složení a studujte, co která přidaná látka způsobuje. Většina z nich má velký podíl na otravě našich těl. Zejména si dávejte pozor na potraviny, ve kterých se nacházejí nasycené tuky, často skryté - pečivo, zákusky a sušenky, salámy, uzeniny a jejich kombinace s přílohami - rýže, brambory, těstoviny atd. Přílohy by se měly jíst odděleně, alespoň s dvouhodinovým odstupem. Vyvarujte se všem průmyslově ztuženým tukům (margaríny, tuky na pečení, čokolády a čokoládové tyčinky, oplatky…). Především si dávejte pozor na částečně ztužené tuky, které jsou velice nebezpečné díky postupu jejich výroby. Vylučte všechny konzervanty v potravinách, protože zabraňují oxidaci a většinu lze označit za dýchací jedy, neboť blokují spalování tuku - jeho interakci s kyslíkem.

Pijte čistou vodu, pokud je to možné, neslazené zelené nebo bylinné čaje, případně slazené medem. Potraviny, které jdou nahradit BIO alternativou, jsou ideální náhradou, k ostatním hledejte náhradu v domácím či ekologickém zemědělství, pokud náhrada neexistuje, vyřaďte je z jídelníčku (nepotřebujete je). Konvenční potraviny mají dnes již pouze 20 % výživných látek oproti těm před 50 lety. To je dáno způsobem pěstování, které je čistě výnosovým a výdělečným způsobem, kde se hledí pouze na kvantitu a nikoli na kvalitu.

Argumenty, jako BIO je drahé a nemám na ně, jsou neopodstatněné, protože tyto potraviny obsahují mnohem více výživných látek, tím jich potřebujete sníst mnohem menší množství (přibližně polovinu) pro dosažení správného zásobování organismu. Ten, kdo tvrdí, že BIO je podvod, tak nemá o způsobu pěstování a kontrol nejmenší tušení a jen papouškuje, co kdo řekl nebo napsal, aby nevědomky nebo i záměrně zesměšnil tuto stravu. Farmaceutické společnosti přece potřebují nemocné a BIO se jim moc do jejich záměru nehodí.

Konzumaci masa ve větším množství moc nedoporučuji, protože obsahuje velké množství růstových hormonů a toxinů, navíc se těžko tráví a způsobuje agresivitu. Na druhou stranu úplné vyhýbání se masu nedoporučuji, a to zejména kvůli obsahu vitamínu B12. Ten najdeme hlavně ve štice, játrech nebo vepřových, hovězích a telecích ledvinách. O poznání méně ho má losos, sleď, makrela, pstruh, králík, zrající sýry, vejce, vepřové, hovězí, telecí a kuřecí maso, mléko a mléčné výrobky. K doplnění potřebného vitamínu stačí konzumovat malé porce výše zmíněných produktů jednou měsíčně. Není tudíž potřeba se každý den cpát masem a nežádoucími látkami v něm obsaženými. Vitamín B12 se téměř výhradně nalézá v živočišných potravinách, proto není žádným překvapením, že jeho nedostatkem trpí vegani a vegetariáni. Je potřeba ale zdůraznit, že zbytečně, protože tento vitamín obsahuje například chlorella nebo spirulina, což jsou světlé výjimky z rostlinné říše patřící mezi superpotraviny. A i když najdete články o tom, že například v chlorelle vitamín B12 vůbec není, nakonec zjistíte, že autoři takových článků se vám jen snaží prodat drahé preparáty, které navíc ani nejsou přírodního původu. A mnohdy jsou vyrobené za účelem udržet pacienta v nemoci. Důvěryhodné podrobné laboratorní rozbory jasně prokazují, že chlorella vitamín B12 obsahuje, a to v dostatečném a funkčním stavu.

Pamatujte na jednu důležitou věc. Je scestné a velmi mylné hledat něco co si dát, aby nám bylo lépe. Přemýšlejme spíš o tom co si nedat, aby nám bylo lépe. Velkou část naší stravy totiž tvoří právě různé potraviny, které tělu nijak v jeho procesech nepomáhají, ale naopak mu škodí, a to mnohdy velmi.

 

Vhodné potravinové doplňky

Vyhněte se farmaceutickým potravinovým doplňkům a používejte jen čisté přírodní produkty. Tyto vybrané produkty je dobré užívat (po odstranění problému překyselení) v menším množství dlouhodobě.

BRETBACH Mladý ječmen:

  • Tento mladý ječmen pochází ze stoprocentně čisté novozélandské přírody.

  • Působí velice blahodárně na lidský organismus.

  • Díky šetrné technologii zpracování si zachovává řadu aktivních enzymů, které jsou základním katalyzátorem téměř všech chemických procesů probíhajících v našem těle.

  • Jedním z nejdůležitějších enzymů je enzym SOD (superoxiddysmutáza). Tento enzym zajišťuje antioxidační zázemí organismu, díky kterému je organismus schopen bojovat s rakovinnými buňkami.

  • Dalším důsledkem antioxidačního působení v organismu je zpomalení stárnutí lidských buněk (ve smyslu regenerace a nastavení optimálního biologického věku).

  • Pro posílení imunity lidského organismu je také důležité mít dostatek chlorofylu, který je také důležitou složkou mladého ječmene. Jeho význam spočívá ve výrazném alkalizujícím efektu v lidském těle.

  • K dalším alkalizujícím složkám mladého ječmene patří také bazické minerály jako je sodík, draslík, vápník a hořčík, které díky svému zásaditému charakteru pomáhají kyselé prostředí v těle neutralizovat a tím přispívají k optimální funkci organismu.

  • Pro regeneraci lidského organismu je nevyhnutelný dostatek aminokyselin. Tento výrobek z mladého ječmene obsahuje 18 aminokyselin z 20 včetně 8 esenciálních, tedy těch, jež si tělo neumí vyrobit samo.

  • Aminokyseliny jsou základním stavebním kamenem bílkovin, ze kterých je tvořena každá buňka lidského organismu a jsou tak nepostradatelné celkově pro zachování veškerých životních funkcí organismu.

  • Ve složení mladého ječmene se nachází široké spektrum vitamínů a minerálů a dalších hodnotných látek.

  • K nejdůležitějším patří beta-karoten, vitamíny skupiny B, vitamín C, draslík, kalcium, hořčík, železo, měď, mangan, fosfor a zinek, které také mají nezastupitelnou úlohu v lidském organismu.

  • Roste bez použití hnojiv a jiných chemických přípravků, proto si zachovává všechny vlastnosti ječmenné trávy tak, jak to příroda chtěla.

  • Ochutnejte tento produkt, který vám nabízí kompletní výživu v jedné sklenici.

  • Na trh je dodáván ve formě prášku, který můžete smíchat s vodou či ovocným džusem, čímž vytvoříte zelený nápoj nabitý životní silou a energií, skutečný elixír života.

  • Nedoporučujeme míchat s horkými nápoji nad 30 stupňů kvůli zachování cenných a pro vás velice důležitých enzymů.

BRETBACH-FEBICO BIO Chlorella A+ 500 tab.:

  • Je přírodní superpotravina obsahující 18 aminokyselin, přes 20 vitamínů a minerálů.

  • Pomáhá tělu bojovat proti invazi jedů a podporuje celkově zdraví.

  • Chlorella A+ je vypěstovaná v čisté, nekontaminované, ekologicky chráněné horské pramenité vodě.

  • Má extrémně vysokou míru stravitelnosti díky patentovanému nízkotlakému rychloexpanznímu procesu dezintegrace buněk.

  • Chlorella A+ obsahuje 100 % sladkovodní Chlorelly pyrenoidosy.

  • Její výroba chráněná patentem zaručuje šetrnost a vysokou míru dezintegrace, což umožňuje lepší vstřebatelnost jejích účinných složek.

  • Nejdůležitější složkou chlorelly je růstový faktor CGF (což je směs RNA, DNA, aminokyselin, vitamínů, minerálů a dalších látek).

  • Vícevrstevná vláknina na sebe naváže toxiny a jedy ve střevech, hlavně těžké kovy, které se pak vyloučí stolicí a nevstřebávají se zpátky do krve.

  • Chlorella je trvale zkoumána jako alternativa běžné potravy a to proto, že obsahuje velké množství bílkovin.

  • Po usušení chlorella obsahuje přes 50 % bílkovin, kolem 15 % tuků, asi 15 % cukrů, 15 % dalších vitaminů a minerálů.

 

Kdy Bio Chlorella A+ pomáhá:

  • zmírňuje záněty a vyživuje dásně, omezuje afty

  • urychluje hojení ran a bércových vředů

  • podporuje trávení

  • příznivě působí na činnost střev

  • detoxikuje organismus

  • čistí trávicí ústrojí a podporuje vylučování

  • díky obsahu DNA, RNA a dalších látek významně podporuje regeneraci jaterních tkání

  • prodlužuje mládí buněk, protože obsahuje unikátní růstový faktor CGF

  • neutralizuje vnitřní pH

  • působí silně prebioticky - je vhodnou detoxikační kúrou po užívání léků (hlavně antibiotik)

  • omezuje výskyt plísní v těle

  • zlepšuje kvalitu spánku

  • povzbuzuje myšlení a paměť

  • ochraňuje organismus před degenerativním onemocněním

  • zvyšuje imunitu - stimuluje tvorbu interferonu

  • zásobuje tělo účinnými antioxidanty, které zpomalují proces stárnutí

  • optimalizuje hladinu cholesterolu v krvi

  • omezuje vznik kardiovaskulárních chorob

  • má pozitivní účinky při chudokrevnosti

 

Produkt Bio Chlorella A+ obsahuje:

  • aminokyseliny - mezi nimiž se nacházejí všechny esenciální vitamíny a stopové prvky - v přírodní formě organismu snadno dostupné

  • antioxidanty - z intracelulární antioxidační kaskády chlorellové buňky

  • enzymy - nejsou poškozeny díky mimořádně šetrné desintegraci

Chlorella Bretbach Febico je dodávaná v balení, které zaručuje její čerstvost a zachování cenné hodnoty:

  • jediná chlorela z dovozu na českém trhu s jasným původem

  • mimo jiné se výrobce může pochlubit certifikací GMPa splněním normy: ISO 9001 : 2000

  • garance nejkvalitnější chlorelly na českém trhu, ověřená testem stravitelnosti v akreditované laboratoři v České republice

BRETBACH-FEBICO BIO Spirulina 500 tab.:

  • Podle biologie to není řasa, ale je řazena mezi bakterie.

  • Spirulina je tedy modrozelená cyanobacterie, kterou nelze vidět pouhým okem.

  • Buňka spiruliny má tvar spirály.

  • Obvykle žije v brakických vodách, které jsou méně slané než běžná mořská voda.

  • Přirozeně se také vyskytuje v tropických a subtropických jezerech s velkou koncentrací hydrogen-uhličitanů a uhličitanů.

  • Tato jezera mají velkou hodnotu pH, to znamená, že jsou alkalická.

  • Spirulina obsahuje 60-70 % bílkovin v sušině.

  • Proteinový podíl se skládá z 18 druhů aminokyselin.

  • Dále jsou zastoupeny některé druhy vitamínů, například vitamíny A, B, E, H, B12, minerálů a mastných kyselin nezbytných pro náš organismus.

  • Dvacet let byla spirulina intenzivně studována v různých oficiálních vědeckých výzkumech a konzumuje se ve více než 70 zemích po celém světě.

  • V současné době se nezvratně potvrzuje, že je mimořádně užitečným výživovým doplňkem.

  • Je nesmírně významná jak pro prevenci, tak i pro symptomatickou léčbu.

  • Z mnoha významných účinků, to je například antivirová aktivita, krevní výživa, posílení imunity těla proti bakteriím nebo cizorodým látkám a regenerace během doby uzdravení (rekonvalescence).

  • Mezi další patří podpora homeostázy, snížení únavy a posílení celkového zdraví organismu.

  • Mezi informovanými lidmi je spirulina na celém světě považována za ideální potravinu.

  • Dle přírodních zákonů spolu životy živočichů navzájem souvisí ve smyslu jejich společného přežití.

  • Také člověk potřebuje rostliny a zvířata jako zdroj pro svou obživu.

  • Je neuvěřitelné, že přírodní potraviny jako je spirulina nebo chlorella jsou z tohoto pohledu absolutní nutriční špičkou.

  • Jsou nesmírně důležité pro přežití člověka, protože regenerují nejen fyzickou, ale i psychickou stránku našeho těla.

  • Jinak řečeno je pro nás naprosto nutné vybrat si nejlepší jídlo nejen pro zdraví našeho těla, ale také pro stabilní a zdravou psychiku.

  • Je totiž všeobecně známo, že v současnosti razantně přibývají právě psychiatrická onemocnění. Zdravá a veselá mysl je pro nás nesmírně důležitá.

  • Spirulina bohužel není zdaleka tak známá pro většinu lidí, jak by si zasloužila.

  • Byla ale jako potravina běžně konzumována již od dávných let. Už před tisíci lety Mexičané a Afričané spirulinu používali jako denní jídlo.

  • I když byla spirulina použita před tak dlouhou dobou, je známá v moderním potravinářském průmyslu pouze 30 let.

  • Díky svým vlastnostem a neuvěřitelné nutriční komplexnosti začíná být nadevše jasné, že spirulina rozhodně patří mezi nejlepší přírodní potraviny na planetě Zemi.

  • BIO Spirulina Bretbach Febico je dodávána v balení, které zaručuje její čerstvost a zachovává cenné hodnoty.

  • Mimo jiné se výrobce může pochlubit certifikací GMP a splněním normy: ISO 9001 : 2000.

Křemelina Vitatrend 400 g:

  • Křemelina Vitatrend, dříve nazývaná a známá jako "Křemelina MineraLion", je 100% přírodní produkt bez přidání jakýchkoliv aditiv. Pochází z nejčistšího naleziště na světě a splňuje veškeré požadavky pro potravinu.

  • Významným způsobem pomáhá v boji proti překyselování organismu. Dodává do těla minerály a je nepostradatelným pomocníkem při osteoporóze.

  • Křemelina od firmy Vitatrend je jednodruhová, obsahuje výhradně mikroskopické schránky jednobuněčných řas druhu Aulacoseira. Jejich tvar a tvrdost se výrazně podílejí na efektivitě samotné křemeliny.

  • Lidé s ní mají vynikající zkušenosti nejen sami u sebe, ale také u svých domácích mazlíčků a hospodářských zvířat. Křemelina pro lidi je vhodná jak pro člověka, tak pro zvířátka.

Stručný výběr ze zkušeností našich zákazníků

  • usnadňuje pravidelné vyprazdňování, pomáhá udržovat správnou činnost trávící soustavy

  • podporuje přirozené hubnutí

  • napomáhá k očistě stěny střeva od hlenu a plísní, napomáhá zbavování vnitřních parazitů, bakterií, hub a těžkých kovů

  • vhodná pro detoxikaci

  • zmírňuje pálení žáhy

  • dodává tělesnou energii a naopak snižuje potřebu spánku

  • zesiluje nehty a zabraňuje jejich třepení

  • podporuje rychlejší růst vlasů, jejich sílu a lesk

  • příznivě působí na stav kůže – zmírňuje výskyt akné, vyrážek, ekzémů, kuřích ok, stařeckých skvrn;
    vhodná na pleťové masky a peelingy

  • zmírňuje bolesti kloubů, zlepšuje jejich pružnost a zmírňuje projevy revmatismu, napomáhá k zacelování kostí po zlomeninách, podporuje tvorbu kolagenu

  • zlepšuje celkovou imunitu

  • přispívá k pevnosti a pružnosti cév, pozitivně působí při krvácení z nosu a dásní; vyběluje zubní sklovinu

  • napomáhá k odčervení zvířat, má příznivý vliv na jejich pohybový aparát a srst

  • naturální pomocník v domácnosti – leští kovy, kuchyňské nerezové nádobí nebo dřez, chromované baterie

Proč křemelinu Vitatrend?

  • Dostáváte nejvyšší kvalitu za nejnižší cenu.

  • Testována nezávislou akreditovanou laboratoří v ČR.

  • Splňuje všechny požadavky pro potravinu (křemelina potravinářské kvality).

  • Pochází z nejčistších sladkovodních nalezišť na světě.

  • Nepřidávají se do ní žádné konzervanty, barviva nebo ochucovadla.

  • Balení v praktické dóze - při manipulaci s křemelinou se neumažete.

  • Možnost ekonomické varianty v sáčcích různých velikostí.

  • Je zanesena v registru rozhodnutí hlavního hygienika České republiky pod číslem jednacím
    OVZ-35.1-16.12.2014-64544 jako doplněk stravy.

BRETBACH FEBICO probiotikum LS-66, 15 sáčků á 2 g:

Super účinné probiotikum s prebiotiky a přírodní jahodovou příchutí.

  • Unikátní kombinace prebiotik a probiotik dělá z tohoto produktu super účinný doplněk na podporu trávení, posílení imunitního systému a stabilizaci střevní mikroflóry. Ta může byt narušena použitím antibiotik, nadměrným stresem, nevhodným stravováním a civilizačními chorobami. LS-66 rychle obnovuje rovnováhu ekosystému v trávicím traktu. Dochází k posílení imunitního systému a omezení výskytu alergií.

  • Jedinečnost tohoto produktu spočívá ve využití mnoha nových poznatků z oblasti dietologie a imunologie, které představují převrat v tomto oboru. LS-66 vyniká mezi podobnými preparáty. Také díky laboratornímu zázemí byla objevena kombinace velmi účinných složek. Velká pozornost byla věnována pečlivému výběru kmenů laktobacilů odolných možnému nepříznivému prostředí v žaludku. Laktobacily se spolehlivě dostanou až do střeva, kde se rozmnoží a harmonizují mikroflóru. Tato mikroflóra pak nejen podporuje vstřebávání mnoha živin, ale zajišťuje i přímou syntézu mnoha vitamínů.

Jednotlivé složky:

  • Lactobacillus Sporogenesis je kmen vytvářející spory, kterými je chráněn před žaludeční kyselinou.

  • Lactobacillus Acidophilus a Bifidobacterium bifidum žijí v celém trávicím traktu a zlepšují trávicí funkce a imunitu.

  • Xylo Oligo sacharidy podporují život mléčných baktérií a začínají se aktivovat již v ústech.

  • CGF (chlorella growth factor) se řadí mezí nejsilnější známé přírodní prebiotika a podílí se i na ochraně baktérií v žaludku.

  • Trávicí enzym Papain

  • Ananasový enzym

  • Kyselina jablečná

Pomocné látky:

  • Jogurtová moučka

  • Dextrin a kukuřičný škrob

  • Moučka z jahodového džusu a glukosa

  • LS-66 JE VHODNÉ PRO DLOUHODOBÉ UŽÍVÁNÍ PRO VŠECHNY VĚKOVÉ KATEGORIE.

Doporučené dávkování:

  • Dospělí preventivně 1 sáček, při obtížích 1-3 x denně, z toho nejlépe jedna dávka před spánkem.

  • Sáček obsahuje dostatečné množství pro osídlení trávicího systému.

Upozornění:

  • Konzumujte minimálně 2 hodiny po požití antibiotik. Nemíchejte s horkým nápojem. Ukládejte mimo dosah dětí. Výrobek není určen pro děti do 3 let. Skladujte na chladném, suchém a temném místě. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Minimální trvanlivost do konce data uvedeného na spodní straně krabičky.

Balení: 15 Sáčků á 2 g

  • Neobsahuje chemické konzervační látky ani barviva, doporučujeme používat s produktem chlorella A+.



Jablečný ocet Bukhardt 750 ml:

  • Jablečný ocet je vhodný do salátů, polévek, omáček, k luštěninám a mnoha dalších jídel. Konzumace jablečného octu ve spojení s medem přináší kromě řady vitaminů i vysokou dávku draslíku. Kombinace s medem velmi dobře působí proti překyselení organismu.

 

Co se děje s buňkami

Překyselení má vliv na drtivou většinu onemocnění. Překyselení organismu vede i k tomu, že tělo vyhlásí poplach a začne si ukládat tuky na horší časy. Pokud tento problém vyřešíme, většinou s ním zmizí i tuky, které už nejsou potřeba. Při překyselení organismu naše tělo začne porušovat svoji homeostázu a začne vykrádat vlastní minerály, kterými se snaží vyrovnávat překyselené prostředí. Stane se to, že vám začnou řídnout kosti, oslabují se šlachy, kloubní pouzdra, trpí zuby, vlasy, kůže a potažmo celé tělo. Tímto vzniká osteoporóza, zejména u žen, která je u nás třetí nejrozšířenější nemocí. Toto může dojít až tak daleko, že dojde ke zlomeninám kostí a ztrátě zubů.

Bohužel při řešení překyselení nestačí dodávat běžné množství minerálů v kvalitní stravě, protože tyto se ztrácí na vyrovnání překyselení. Je nutné dodávat minerály zvenku, abychom vyrovnali Ph, ale je potřeba dodávat poněkud větší množství. Toto množství si tělo rozdělí na dvě hromádky, z jedné se řeší překyselení a z druhé se doplňují do těla vykradené minerály.

Je důležité obnovit probiom střev, tak aby se zachoval vyvážený počet hodných a zlých bakterií. To je velmi důležité, protože překyselení znemožňuje množení hodných bakterií a převládají ty zlé. Ze střev se tak do těla dostává nadměrné množství toxinů, oslabuje se nám imunita a trpíme častými virózami, nachlazením a podobně. Pokud toto vyřešíme a uvedeme vše do normálního stavu, nebudou přetěžovány naše buňky a ty se nebudou muset tak často obměňovat. Každá buňka má předem daný počet dělení, kolikrát se za svůj život může obnovit, takzvaným dělením. Stará polovina zanikne a nová pokračuje dál ve své činnosti. Když je taková buňka extrémně opotřebovávána, tak se místo jednou za měsíc musí obnovovat třeba už každý týden, z čehož vyplývá že se nám výrazně i zkrátí délka života.

Důležitá je kvalitní výživa buněk a ta se v dnešních potravinách nalézá jen ve velmi malém množství. Proto je potřeba zaměřit svoji pozornost na to, co jíme, zejména na biologicky pěstované potraviny a konzumovat je v neupraveném stavu. Jedině tak nám mohou poskytnout maximální množství potřebných vitamínů, minerálů, esenciálních kyselin a dalších výživných látek, které se jak tepelnou tak i mechanickou úpravou ničí.

Dalším opomíjeným a málo známým faktem je, že rostliny v sobě uchovávají takzvanou bioenergii, která je velmi důležitou složkou pro naše buňky. Tuto energii v rostlinách vytváří sluneční svit. Tato energie v nich klesá s délkou jejich uskladnění a není tudíž žádným překvapením, že v obchodech najdeme z tohoto hlediska jen mrtvou stravu.

Soustřeďte se na to, co jíte a věnujte pozornost pouze tomuto jídlu. Byla nám dána chuť, která dává informaci tělu o tom, co jíme a jak se takové jídlo má trávit, aby z něj bylo možné získat co nejvíce potřebných látek. Tyto chutě dávají signál do mozku o tom, co jíme a ten zase dává zprávu o tom, jaké složení trávících šťáv je potřeba k tomu, abychom jídlo dobře strávili. Ve slinivce se tvoří speciální enzymová směs, která se do potravy dostává ve dvanáctníku, a to proto, aby bylo všechno zpracováno naprosto efektivní způsobem.

Ostatní vlivy

Záření, wifi, telefony, mikrovlny, stres

Jak by se možná zdálo, tak překyselení organismu nezpůsobuje pouze strava, ale také negativní emoce – stres, zloba, agrese a to jak ty projevené, tak i ty, co v sobě zadržujeme. Dále také všudy přítomné vlny nejrůznějších signálů, televizní, telefonní, wifi, mikrovlnné atd.

Nezávislé výzkumy v oblasti wifi a mobilních telefonů prokázaly vliv na chování buněk. Také se zjistilo, že pokud jste vystaveni wifi signálu, dochází ke zvýšenému uvolňování rtuti z amalgámových plomb zubů. Tento vliv se zvyšuje v závislosti na vzdálenosti od zařízení, zejména pokud jste blíže než jeden metr. Proč amalgámové výplně rtuť obsahují, je otázka, která se dá pochopit pouze s celkovým zkoumání globálních procesů a zájmů takzvaných elit. Ale to by bylo na jiné povídání, které je svým rozsahem nad rámec tohoto článku.

Nejnebezpečnější záření se ale teprve chystá, jedná se o 5G síť, která je založená na velmi krátkých vlnách. Tyto vlny mají malý dosah, ale zato projdou každým materiálem beze ztráty. Takovéto vysílače budou muset být umístěny každých 250 – 500 metrů, aby pokryly celou plochu, a budou extrémně výkonné. Doslova nás budou grilovat zaživa. Studie ukazují devastující účinky na prolétávající ptactvo v blízkosti takového vysílače, nevysvětlitelně padnou mrtví k zemi. U lidí způsobují dezorientaci, poruchy paměti a viditelné změny na mozku. Další studie ukázala, že radiace z těchto mobilních věží způsobuje rakovinu u laboratorních krys!

Podle ověřených nejnovějších vědecký výzkumů by se vůbec neměly používat plastové nádoby na ohřívání jídla v mikrovlnných troubách. Mikrovlny ve spojení s vyšší teplotou uvolňují ze všech plastů dioxiny, to jsou nebezpečné látky způsobující rakovinu. Navíc se tyto látky z těla jen velmi těžko vylučují, usazují se v buňkách, kde způsobují jejich mutace. Nejvíce se těchto látek uvolňuje do tuků, a to z těch polystyrenových misek, ve kterých se prodává rychlé občerstvení. Pokud už musíte ohřívat jídlo v mikrovlnce, tak alespoň na skleněném nebo porcelánovém talíři. Vůbec se však nedoporučuje používat mikrovlny na vaření jídla, jedy se tvoří i při dlouhém vaření díky vysoké povrchoví teplotě pokrmu, stejně jako při smažení na vysokou teplotu.

 

Řešení

  • Prvním krokem by rozhodně měl být zdravý – zásaditý jídelníček, viz výše.

  • Zaměřte se na BIO potraviny. Pročišťujte se vhodnými potravinovými doplňky. Pijte čistou vodu nebo kvalitní BIO čaje.

  • Další účinné prostředky, které nám rovněž pomohou zvládnout rovnováhu v těle, jsou relaxace, meditace, zklidnění a především láska k sobě.

  • Zbavte se různých zlozvyků, předsudků a nepravd, které jsou prezentovány, jakože jsou potvrzeny nějakými studiemi.

  • Vyhýbejte se lidem vytvářejícím stres a stresovým situacím.

  • Pobývejte na slunci, dopoledne nebo odpoledne, vyhněte se spálení, ale i nadužívání opalovacích krémů.

  • Omezte používání mikrovlnné trouby, při ohřívání mění strukturu bílkovin a ty se tak mění na tělu nepřirozenou podobu, která má škodlivé účinky na náš organismus.

  • Omezte používání wifi, na noc si vypínejte telefon a wifi modem.

  • Choďte na procházky do lesa, telefon nechte doma a vnímejte přírodu kolem sebe. Můžete požádat silný zdravý strom o doplnění životní energie, tím že ho obejmete a budete si představovat, jak do vás tato energie proudí, poté nezapomeňte poděkovat.

 

A na závěr přidávám jeden unikátní recept na doplnění výživných látek přímo do našich buněk.

Zázračný recept nejen na rakovinu lněný olej s mléčnou bílkovinou

Toto poznání samo o sobě je nesmírně důležité pro náš život a zdraví. Doktorka Budwigová se však nespokojila jen s konstatováním, že esenciální mastné kyseliny jsou „zdravé“. Snažila se najít způsob, jak zajistit přísun co největšího množství esenciálních kyselin ve formě, kterou náš organismus dokáže nejlépe zpracovat.

A pak učinila skutečně převratný objev. Zjistila, že smíchá-li lněný olej (který je nejlepším zdrojem kyselin omega 3) s mléčnou bílkovinou získanou z tvarohu nebo jogurtu, lidské tělo dokáže nejlépe přijmout esenciální kyseliny v něm obsažené. V kombinaci se sírou z mléčné bílkoviny se lněný olej stává rozpustným ve vodě a v této podobě pak může proniknout do všech kapilár a buněk, kde podporuje takzvané „buněčné dýchání“. Pokud podpoříme buněčné dýchání, náš organismus si poradí s většinou problémů sám. V průběhu let pak vypracovala proslulý „protokol Budwigové“ – léčebný postup založený na podávání lněného oleje smíchaného s tvarohem, do něhož někdy, zejména velmi nemocným a slabým pacientům, přidávala ještě kvalitní bílé víno nebo šampaňské.

Mezinárodní vědecká komunita projevila své uznání práci doktorky Budwigové sedminásobnou nominací na Right Livelihood Award, tedy alternativní Nobelovu cenu. Obří průmyslové koncerny vyrábějící saturované tuky však pokaždé dokázaly zabránit, aby tuto cenu skutečně dostala.

Za „doktorkou Johannou“ přijížděli lidé ze všech končin světa, mnozí natolik nemocní, že jim lékaři leckdy dávali už jen několik týdnů nebo dokonce dnů života. Po pouhých několika dnech podávání lněného oleje se jejich stav začal viditelně zlepšovat a drtivá většina nemocných se rychle uzdravila. Dr. Budwigová léčila svou metodou nejrůznější nemoci – nejen kardiovaskulární a různá degenerativní onemocnění, ale i všechny typy rakoviny – právě léčbou této moderní „metly“ se její metoda proslavila.

Své poznatky shrnula v několika knihách, z nichž některé jsou určeny široké veřejnosti, ostatní jsou odborné publikace. K nejznámějším titulům patří Rakovina – problém a řešení, Tukový syndrom, Rakovina – problém tuků a dietologické práce Lněný olej jako skutečná pomoc proti artritidě, srdečnímu infarktu, rakovině a dalším nemocem a Kuchařka diety tuků a proteinů.

 

Připravte si „zázrak“ dr. Budwigové doma v mixéru

Otestovat si, zda je s dietou dr. Budwigové život dobrý, můžeme i sami doma. Recepty dr. Budwigové mají pozitivní vliv i na ty z nás, kteří se jen cítí například vyčerpaní, či trpí různými druhy autoimunitních chorob. Vlastně mají pozitivní vliv na každého, snad s výjimkou osob s alergií na laktózu.

Recept na lněný olej s tvarohem

  • 2 – 5 polévkových lžic BIO lněného oleje nebo čerstvě namletých lněných semínek

  • odtučněný tvaroh (nejlépe v BIO kvalitě), BIO olej s tvarohem v poměru 1:1 nebo 1:2 až 1:3

  • Nejprve důkladně promixovat obě složky až vytvoří hladkou, krémovou konzistenci, olej se nesmí oddělovat.

Dále si můžete vzniklou substanci ochutit například:

  • přidáním čerstvého ovoce (maliny, borůvky, banán atd.) nebo ovocnou šťávou

  • můžete ji přisladit trochou medu

  • nebo také přidat trochu šampaňského, cca 1 dcl (je to dobrý nosič pro omegu 3)

  • vše můžete, ale i nemusíte promixovat, záleží, jakou variantu si chcete připravit

 

Slaná varianta: do umixované směsi lněného oleje a tvarohu přidáme cibulku, trochu drceného česneku, koření (zázvor, kurkuma, italské bylinky apod.), sůl, trochu zeleniny (mrkev, zelená cibulka atd.). Vše dobře promixujeme. Vzniklá pomazánka se hodí téměř k čemukoli.

Podrobnosti najdete na internetu, když zadáte do vyhledávače „Budwig protocol“. Existuje dokonce Centrum dr. Budwigové, kde najdete hojnost informací o léčbě, dokonce si můžete zdarma stáhnout dietetického „průvodce“. Pozor ale na podvodné a dezinformační weby, kterých se objevilo nemalé množství. Osobně důvěřuji zejména jejím knihám, ze kterých jsem i čerpal tyto informace.

Použité zdroje:
https://www.svobodny-vysilac.cz/2018-12-29-starnuti-je-prezitek-24-dil-121-min/ [online]. [cit. 2019-01-25].
Https://www.dr-johanna-budwig.cz/ [online]. [cit. 2019-01-25].
Https://www.wmmagazin.cz/ [online]. [cit. 2019-01-25].
HIRNEISE, Lothar. Velká kuchařka a učebnice olejovo-bílkovinové stravy. V Plzni: Nempe, 2016. ISBN 978-80-906522-0-0.
BUDWIG, Johanna. Rakovina - problém a řešení: dokumentace. V Plzni: Nempe, 2016. ISBN 978-809-0652-217.

 

Výše uvedené informace jsou volně a zdarma šiřitelné, avšak veškerá autorská práva společnosti Proud zdraví zůstávají vyhrazena. Tyto informace je proto nutno uvádět včetně zdroje.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli


Správným a aktuálním informacím o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme maximální péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou bohužel neustále aktualizovány, a tak občas dochází ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin nebo naopak alergenů, dietetických informacích atd.. Vždy byste si měli důkladně prostudovat etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté zde na internetových stránkách. Tyto informace jsou výsledkem dlouholeté práce, studia a jsou zde pro všeobecné použití. Mohou být reprodukovány bez předchozího souhlasu společnosti PROUD ZDRAVÍ, za předpokladu řádného uvedení zdroje (https://www.proudzdravi.cz/).

 

Užitečné odkazy

Obchodní podmínkyThePay – Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, QR platba, Equa Bank, Bitcoin

Rozvoz 

O nás

Jak nakupovat

Vaše data chráníme

 

 

 

 

Rozvozy

Rozvoz pro Třebíč
Rozvážíme každý den, od pondělí do pátku od 16:00 do 20:00.

Rozvoz pro Střítež, Výčapy, Jaroměřice nad Rokytnou, Moravské Budějovice, Lažínky, Grešlové Mýto, Pavlice, Vranovská Ves, Hostěrady, Olbramkostel, Kasárna, Přímětice, Znojmo
pondělí a středa od 16:00 do 20:00 hod

Podmíny rozvozu
  • Minimální hodnota objednávky pro rozvoz zdarma je 200 Kč.
  • Uzávěrka objednávek je ve 14:00 v den závozu.
  • Objednané zboží, které je skladem, vám dovezeme nejbližší rozvozový den.

Kompletní informace k rozvozu zde.

 

Rychlý kontakt
Logo
8:00 - 16:30
Všechna práva vyhrazena www.proudzdravi.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.