ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
Olej rýžový - Suriny 700 ml

- Popis produktu
- Komentáře 0
- Olej rýžový - Suriny 700 mlSkladem 3 ks115,00 Kč100,00 Kč bez DPH
Rýžový olej Suriny nabízí několik unikátních vlastností, které z něj činí zajímavý olej. Obsahuje složky mající potencionální význam pro dietu a zdraví. Rafinovaný rýžový olej je hojně používán v Japonsku, Korei, USA, Thajsku a postupně získává na popularitě pro svoji chuť a stálé vlastnosti. Při smažení za vysokých teplot se nepřepaluje tak rychle jako jiné oleje. Má vysoký obsah přírodních antioxidantů s nutriční hodnotou jako jsou gamma-oryzanol, tokotrienoly a tokoferoly. Dvě poslední z nich jsou přirozeně se vyskytující formy vitamínu E.
Studie a výzkum prokázaly, že rýžový olej má značný hypocholesterolický účinek v porovnání s ostatními potravinovými oleji. Tento účinek je přisuzován složkám jako je Vitamin E (tokotrienoly a tokoferoly) a oryzanoly. Tyto složky se získávají z rýžových otrub. Potravinové oleje bohaté na polynenasycené mastné kyseliny jsou známé pro svoji schopnost snižovat celkový krevní cholesterol a zároveň snižují výhodný cholesterol HDL, zatímco rýžový olej jak bylo zjištěno zvyšuje HDL cholesterol a zároveň snižuje LDL (špatný) cholesterol v lidském těle.
Rýžový olej Suriny má prakticky 0% transmastných kyselin a zadržuje značné množství oryzanolu, který způsobuje, že se olej tak rychle nepřepaluje, což svědčí o jeho skvělé oxidační a termální stabilitě. S jeho vysokým bodem přepálení (až 215°C) a nízkou přilnavostí k připravovaným pokrmům je rýžový olej nejčistším smažícím olejem pro přípravu smažených pokrmů jemné chuti.
Složky Vitaminu E izolované z rýžového oleje poskytují oxidační stabilitu oleji a tyto přírodní antioxidanty pomáhají kontrolovat tvorbu volných radikálů v lidském těle a brání vzniků různých koronárních chorob. Rýžový olej rovněž obsahuje skvalen, který pečuje o Vaši pokožku a zpomaluje tvorbu vrásek.
Použití rýžového oleje jako potravinového oleje pro smažení, pečení, hluboké smažení a do salátových dresinků je nový a zdravý způsob přípravy těch nejchutnějších pokrmů s účinnou péčí.
- Rýžový olej.
Alergeny
- nejsou známé
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 3850 KJ / 921 kcal
- Tuky 92,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 22,5 g
- Nasycené tuky 24,3 g
- Mono-nenasycené tuky 45.6 g
- Poly-nenasycené tuky 30.1 g
- Vitamin E 38.3 mg
- Gamma Oryzanol 900 mg
- Protein 0 g
- Uhlohydráty 0 g
- Vláknina 0 g
- Sůl 0 g
Vyrobeno
- Česká republika