ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
Kroupy ječné BIO 500 g
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Související zboží1
- Kroupy ječné BIO 500 gSkladem 3 ks35,00 Kč30,43 Kč bez DPH
Před vařením kroupy properte ve vlažné vodě a poté sceďte. Následně kroupy zalijte vodou, které by mělo být aspoň čtyřikrát více než krup. Ve vodě je nechte asi 30 minut odstát a poté je začněte vařit. Kroupy značně nabydou na objemu a změknou. Pokud přidáváte kroupy do polévky, omáčky nebo teplého zeleninového jídla, vždy je předtím uvařte zvlášť. Polévka nebo jídlo by se vám mohlo vařením krup zakalit.
Kroupy jsou ječná lehce obroušená zrna. Lze je nazvat jako "polo-celozrnný produkt", jelikož obsahují část obalu a celý klíček. Zajímavostí je, že kroupy jsou velmi oblíbené u hráčů National Football League, kteří je konzumují vždy den před zápasem. Zrno ječmene tvoří pět částí: 2 vrstvy nestravitelných slupek, aleuronová vrstva, endosperm a střed se škrobem.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
- JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
- LEPEK
Skladování
- Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Návod k přípravě
- Před přípravou kroupy propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou, osolte, přidejte kapku oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 20–30 min. vaření je zrno křupavé, po 50 minutách rozvařené a vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření nechte 5 minut dojít.
Země původu
- Česká republika