ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
- Úvod
- Potraviny
- Ořechy, semínka, sušené plody
- Sušené plody
- Jednodruhové sušené ovoce
- Kandovaný zázvor BIO 100 g (min. trvanlivost do 10.6.2022)
Kandovaný zázvor BIO 100 g (min. trvanlivost do 10.6.2022)
- Akce

- Popis produktu
- Komentáře 0
- Související zboží1
- Kandovaný zázvor BIO 100 g (min. trvanlivost do 10.6.2022)Skladem 2 ks25,00 Kč21,74 Kč bez DPH
- Kandovaný zázvor se vyrábí z čerstvého kořenu zázvoru, který se opláchne, oloupe, nakrájí a naloží do roztoku přírodního třtinového cukru. Při výrobě nejsou použity žádné konzervanty a zázvor není sířený. Kandovaný zázvor je vhodný na přímou konzumaci i na vaření. Někdo rád mlsá kandovaný zázvor samotný nebo ve stolních směsích sušeného ovoce a oříšků, dobrý je také k jakémukoli čaji. Můžeme jej použít i do desertů (vynikající je kombinace s čokoládou). Zkuste v receptu nahradit normální kandované ovoce kandovaným zázvorem. I když moderní medicína příliš neuznává jeho léčivé účinky, používal se zázvor v lidovém léčitelství např. proti nevolnosti při cestování, ranní nevolnosti v těhotenství, ke zlepšení trávení (proti pocitům těžkého žaludku, nadýmání a plynatosti) a dokonce i jako afrodisiakum.
- jeho účinky využívali Indové a Číňané již před více než třemi tisíci lety
- Kořen zázvoru 56 %, přírodní třtinový cukr. Obě složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny
- nejsou známé
Typickou intenzivní vůni dodávají zázvoru esenciální oleje, kromě nich má také celou řadu vitamínů, např. vitamín A, B1, B2, C, E, a minerálních látek – sodík, hořčík, fosfor, draslík, vápník, železo. Jednou ze stovek látek prospěšných pro naše zdraví obsažených v zázvoru je gingerol, který má na svědomí typickou pikantní chuť. Gingerol je složením velmi podobný kapsaicinu, složce obsažené v chilli papričkách. Při tepelné úpravě se gingerol přeměňuje na zingeron, který je využívaný například v potravinářství, nebo při výrobě parfémů.
Zázvor má pozitivní účinky na trávicí trakt (potlačuje pálení žáhy a nadýmání, podporuje trávení a chuť k jídlu), využívá se jako prevence proti rýmě a chřipce, pomáhá proti nevolnosti a migréně a podporuje organismus v boji proti rakovině. Horké zázvorové obklady ulevují od bolesti a uvolňují ztuhlé svaly.
Zázvor a jeho další účinky
- působí protizánětlivě a posiluje imunitní systém
- stimuluje krevní oběh, snižuje cholesterol
- pomáhá při redukci váhy
- prohřeje celé tělo a má relaxační účinky
- předchází vzniku chronických onemocnění dýchacích cest
- zmírňuje nevolnost při cestování i v těhotenství
- působí jako afrodiziakum
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 1499 kJ / 353 kcal
- Tuky 0,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
- Sacharidy 86 g
- z toho cukry 73 g
- vláknina 2,3 g
- Bílkoviny < 0,1 g
- Sůl < 0,1 g
Země původu
- Čína