Fazole adzuki 200 g

- Popis produktu
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Fazole adzuki 200 gDoručení do 2 pracovních dnů. 7 ks29,90 Kč26,00 Kč bez DPH
- Fazole adzuki jsou malá, asi půl centimetrová semena z jednoleté rostliny vigna hranatá (Vigna angularis). Nejčastěji bývají červená, nicméně existují i v jiných barevných variantách.
- Této luštěnině jsou připisovány zajímavé léčivé účinky, zejména blahodárně působí na ledviny.
- Fazole konzumujeme buď vařené nebo naklíčené.
- sušená fazole adzuki
Alergeny
- nejsou známé
Tipy a recepty na použití
- příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
- salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete adzuki smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
- polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte adzuki, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Adzuki solte až po uvaření, jinak vám ve vodě zvtrdnou.
Návod k přípravě
- Fazole adzuki namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 25 minut.
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 1337 kJ / 331 kcal
- Tuky 0,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 58,6 g
- z toho cukry 2 g
- Bílkoviny 21,9 g
- Sůl 0,006 g
Vyrobeno
- Česká republika