ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
- Úvod
- Potraviny
- Ochucovadla a sladidla
- Cukr a sladidla
- Kakao, karob, vanilka
- Čokoláda v prášku MÉĎA BIO 150 g
Čokoláda v prášku MÉĎA BIO 150 g

- Popis produktu
- Komentáře 0
- Související zboží4
- Čokoláda v prášku MÉĎA BIO 150 gNa objednávku do 7 dnů59,90 Kč52,09 Kč bez DPH
- Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.
- Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený.
- Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny.
- Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře. Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní.
- Kakao i rapadura pocházejí z fair trade projektu HAND IN HAND. Fair trade (spravedlivý obchod) garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci. Podíl složek z projektu HIH: 99,5 %.
- Sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %.
Alergeny
- Nejsou známé.
Využití
- Dezerty - Méďu si můžete nasypat třeba na ovocný salát nebo pohár.
- Pečení - Méďu vmíchejte do těsta na bábovku nebo sušenky, z Médi si také můžete upéct moderní brownies.
- Zmrzlina - Méďa udělá z vaší domácí zmrzliny delikatesu, stačí ho při výrobě zamíchat do smetany.
- Snídaně - Méďou obohatíte svou kaši i sypké müsli.
Návod k přípravě
- Vhodné k přípravě nápoje, na vaření nebo pečení.
- Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení.
- Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 1533 kJ / 364 kcal
- Tuky 4,40 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 2,80 g
- Sacharidy 62,80 g
- z toho cukry 52,10 g
- Bílkoviny 11,20 g
- Sůl < 0,1 g
- Vápník 140 mg (17 % RHP)
- Železo 43 mg (307 % RHP)
- Hořčík 226 mg (74 % RHP)
RHP - referenční hodnota příjmu (dříve označována jako doporučená denní dávka)
Vyrobeno
- Česká republika
Země původu
- Kakao - Dominikánská republika, rapadura - Brazílie, vanilka - Komory.
granko nápoj kakao horká čokoláda