ROZVOZ ZDARMA TŘEBÍČ
A DALŠÍ VYBRANÁ MĚSTA
Virtuální prohlídka
E-mail pro převod prostředků EKR
E-mail:objednavky@proudzdravi.cz
Bio malinový jogurt bez laktózy BGL 150 g - pouze rozvoz vybraná města nebo osobní odběr

- Popis produktu
- Komentáře 0
- Související zboží2
- Bio malinový jogurt bez laktózy BGL 150 g - pouze rozvoz vybraná města nebo osobní odběrNa objednávku do 7 dnů20,00 Kč17,39 Kč bez DPH
UPOZORNĚNÍ - chlazené zboží - je možno objednat pouze na osobní odběr nebo náš rozvoz po vybraných městech.
Tento hustý krémový jogurt byl vyroben z čerstvého mléka, které bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu a obsahuje živé mléčné kultury. Je oslazený přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje aromata. Většina surovin pochází z fair trade projektů.
VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.
CO TO JE LAKTÓZOVÁ INTOLERANCE: Laktóza je hlavním cukrem přítomným v mléce, a je proto také nazývána mléčný cukr. Naše tělo neumí laktózu vstřebat, ale umí ji pomocí enzymu laktázy rozložit na jednodušší složky, které zpracuje. Pokud máme nedostatek tohoto enzymu, pak trpíme laktózovou intolerancí. Mezi příznaky této poruchy patří průjmy, nadýmání, kručení v břiše, břišní křeče a bolesti břicha po požití mléka. Udává se, že takto postižen je cca každý šestý člověk. Výskyt laktózové intolerance je úměrný věku, u malých dětí je vzácná, u starších lidí jí trpí většina populace. Někteří lidé mají geneticky podmíněný nedostatek enzymu laktázy. Přechodnou (dočasnou) laktózovou intoleranci mohou způsobit infekční průjmy a léčba antibiotiky. Po zhojení střevní sliznice se opět začne laktáza tvořit. Laktózovou intoleranci mohou také způsobovat chronická onemocnění střev jako celiakie a Crohnova nemoc. Jedinou léčbou této poruchy je omezení laktózy ve stravě.
- bílý jogurt** (plnotučné mléko**, živá kultura), malinová složka 17 % (maliny* 8 % celkem, přírodní třtinový cukr*, citrónová šťáva*, zahuštěná šťáva z arónie*, tapiokový škrob*, zahušťovadlo karobová moučka*), přírodní třtinový cukr**, enzym laktáza. * = bio, ** = bio a fair. Obsah fair trade složek 82 %.
- Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah tuku v mléčné složce 3,9 %.
Alergeny
- MLÉKO
Skladování
- Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.
Nutriční hodnoty na 100 g
- Energetická hodnota 407 kJ / 97 kcal
- Tuky 3,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 2,1 g
- Sacharidy 12,70 g
- z toho cukry 12,20 g
- z toho laktóza < 0,1 g
- Bílkoviny 3,6 g
- Sůl 0,12 g
Vyrobeno
- Německo